Blanda gammalt med nytt!

När trenden om att det är på tapeten att shoppa antikt och att dagligen besöka olika loppisar och second-hand butiker är inne behöver det inte betyda att du måste köpa allt begagnat. Nej, för i de bästa av alla tänkbara världar så ska du kunna blanda både nytt och gammalt.

Det är det som gör att du får en härlig balans i livet. Beroende på om du ska handla kläder eller om det är inredning så kan du tänka på två olika sätt:

  • Köp nytt om det är ett plagg du vill ska hålla flera år i rad
  • Är du på jakt efter något som du har en klar bild av så finns störst chans att köpa det nytt
  • Små inredningsdetaljer är trevligast att handla begagnat då det ger en större själ till objektet
  • Tänk på att det är alltid bäst att ha en bra balans.

Köpa kläder

Underkläder är det inte många som köper begagnat. Inte heller huvudbonader eller saker som sitter nära kroppen. Men, andrahandsmarknaden har förändrats markant de senaste åren och nu kan du hitta nya oanvända saker även på loppisar. Men, det går inte att komma ifrån känslan att köpa ett nytt plagg och om du handlar på nätet väntan på att få hem det. Då unnar du dig på ett helt annat sätt. Surfa in på Stylepit och känn efter känslan hur det vore att beställa hem en snygg klänning eller tröja. Och när du är ute på stan och spontanshoppar kan det vara fantastiskt att handla hem ett fynd på Myrorna eller Frälsningsarmén.

Köpa sakerAntika stolar

När det kommer till saker kan du nästan köpa allt begagnat. Ibland kan det vara lite känsligt med hushållsaparater men du kan springa på riktigt fina saker. Tänk på att bara för att det är billigt så är det inte bra. Innan du köper något kan det vara bra att se dig saken på plats och om det skulle passa in. Gör den det är det vara att tuta och köra.

Men, du ska även tänka på att nu när det blivit inne med att handla både kläder och möbler begagnat så har priserna ökat och vill du göra riktiga fynd kan det vara värt att bege dig ut från storstan och till mindre städer för att hitta riktiga fynd. Och, hittar du inget så har du i alla fall fått ett litet äventyr. Vilket aldrig är fel.