Skona dina ömtåliga värdesaker!

Att flytta är inte alltid det lättaste och det är ovanligt att klara av en flytt utan att ha sönder något. Visst vore det tråkigt om dina finaste släktklenoder försvann eller om dina dyrbara smycken gick sönder? Med rätt flyttfirma slipper du tråkigheterna.

 

En flyttfirma har vanan inne att handskas med ömtåliga ting. Anlitar du dessutom flytthjälp stockholm som brukar hantera dyra och exklusiva ”bohag” med speciellt arvegods och dyra ägodelar, kan du känna dig trygg. När du är stressad under en flytt är det vanligt att glömma bort, tappa saker eller helt enkelt packa fel så att grejerna går sönder.

Tänk på förvaringen

En flyttfirma kan ofta hjälpa dig med packningsråd och hur du lättast förvarar dina prylar på ett säkert och smidigt sätt. Ibland kan flyttråd finnas redan på hemsidan men om det inte gör det kan du ta del av några enkla tips här.

Tänk på att ömtåliga saker bör förpackas med skydd. Det är lätt hänt att möbler får repor och skråmor som sedan är mycket svåra att få bort. Även ett gäng duktiga flyttkarlar kan ibland stöta till föremål så de repar sig och därför bör du vira in med bubbelplast, silkespapper och/eller frigolit.

Tills mycken och små ömtåliga saker kan du använda mjuka handdukar, strumpor och underkläder till förpackning. Knöla inte ihop smycken så att de skaver mot varandra eller trasslar in sig i varandra under flytten. Det kan tyckas lite trist att sitta och packa ner varje litet smycke var och ett för sig eller organisera flyttkartongerna, men i slutändan kommer du att tacka dig själv.

De flesta flyttfirmor har nöjd kund-garanti som du kan utnyttja. Det betyder att du får ersättning eller att de gör något för dig om något skulle inträffa. Undvik lurendrejare som enbart kräver kontant betalning och extremt låga priser – dessa har ofta lägre erfarenhet och riskerar att ha sönder dina saker under flytten.