Så ska du inreda hemmet 2023

Med olika inredningstrender är det enkelt att snabbt få ett nytt hem. Att byta ut några inredningsdetaljer som gardiner och andra textilier är perfekt för att få ett modernt hem. Välj med fördel gardiner i någon av årets trendfärger.

Varje år kommer det nya inredningstrender att sätta tänderna i. Det är perfekt att hämta inspiration från nya trender för att förnya hemmet. Du behöver inte byta ut allt du har utan det kan räcka med några nya inredningstrender i hemmet för att få ett lyft. Exempelvis är gardiner perfekt att byta ut. Du kan beställa gardiner hos Gardinex om du är intresserad av att få ett nytt hem.

Välj gardin efter rummet

Vilka gardiner du ska välja beror helt på rummet och vad du vill ha för känsla. Exempelvis fungerar hissgardiner perfekt i köket och långa längder funkar ofta bra i ett vardagsrum. Det viktiga är att välja rätt storlek på gardinerna och en bra färg som passar ihop med den övriga inredningen i rummet. Tänk även på vilket ljusinsläpp du vill ha när du väljer gardiner och hur du hänger upp dem.

Trendfärger 2023

Ljusa toner är fortfarande trendigt från föregående år. Att inreda med en rogivande färgskala i blått är helt rätt detta år. Olika ljusa blåa nyanser är perfekt om du vill ha ett naturligt lugn i hemmet. Gulgröna toner är också väldigt inne just nu. Vitt är en klassisk färg som är lite mer trendig det här året. Du kan med fördel välja en mjuk vit nyans. Rött och jordiga toner är också väldigt inne 2023.

Inred hållbart

Hållbart är något som har varit trendigt inom inredning ett tag och det fortsätter att vara det även detta året. I år är bland annat lappat, lagat och återvunnit helt rätt. Du kan hitta massor av inredning som är trendig genom att handla på loppisar och second hand. Du kan även använda inredning som du har och göra något nytt med den för att inreda mer hållbart och miljövänligt. Att måla om eller klä om en möbel är ett sätt. Om du ska köpa nytt kan du med fördel välja mer klimatsmarta material.