Fräscha upp golven

Har du slitna trä- eller parkettgolv eller har ditt parkettgolv fått sprickor eller någon skada så är inte det hela världen. Du behöver inte byta ut hela parkettgolvet utan istället så kan du renovera ditt befintliga golv så att det blir som nytt igen.

I gamla hus så finner du ofta trägolv som ger rummen en bastant och trevlig atmosfär. Med åren så kommer du att slita ned ditt trägolv. Det kan också uppstå sprickor i golvet eller så kan det uppstå en skada om du tappar något hårt på golvet eller om någon dansar med stilettklackar. Dock så kan du snabbt få ditt golv att se ut som nytt igen genom att slipa till golven utan att det behöver kosta skjortan.

”Trägolv och parkettgolv kan återfå sitt vackra utseende med en stark yta om du väljer att renovera det.”

Renovera trägolv

Trägolv och parkettgolv kan återfå sitt vackra utseende med en stark yta om du väljer att renovera det. Att renovera golvet är enkelt, börja med att rengöra golvet noggrant genom att skura det. Ta bort lösa flisor ur mindre sprickor. Spackla sprickorna och mindre hål i golvet med träspackel. Hyr därefter en slipmaskin på närmaste byggvaruhus och slipa golvet så att det blir helt plant. Dammsug upp alla trärester och tvätta golvet på nytt. Lägg därefter på en lackfärg som är lämplig för detta trägolv/parkettgolv. Du kan även slippa trötta plastmattor, exempelvis i köket, så blir även dessa plastmattor som nya. Efter slipningen så kan du polera mattan med vax. Du kan också anlita hantverkare som slipar och lackar golv om du själv inte kan eller har tid.