Därför ska du inreda gästrummet smart

Att ha ett gästrum är guld värt när gäster kommer på besök. Men det är även bra att kunna utnyttja rummet till annat när du inte har gäster. Gästrummet kan agera både allrum och kontor övrig tid med smart och funktionell inredning.

Om du har en bostad där du har möjlighet att ha ett gästrum är det väldigt bekvämt och lyxigt. Men för att rummet inte ska stå tomt all övrig tid då du inte har några gäster är det smart att inreda rummet funktionellt för att kunna använda de till vardags. I ett gästrum är det perfekt att investera i en mjuk bäddsoffa i smakfull stil för då går gästrummet att använda till annat. Det är svårt att se skillnaden mellan en vanlig soffa och en bäddsoffa. Det finns massor med möjligheter när det kommer till bäddsoffor. Du kan välja en bäddsoffa som passar ditt behov och din personlighet. Dessutom finns det snygga bäddsoffor som har dold förvaring. Om du har en bäddsoffa är det perfekt att kombinera gästrum och kontor eller använda rummet som allrum.

Tips för att få ett snyggt gästrum:

• Inred med olika detaljer som snittblommor och doftljus.
• Satsa på fina och sköna sängkläder
• Välj en snyggbäddsoffa

Välj inredning med omsorg

När du inreder gästrummet med en bäddsoffa är det praktiskt att välja ett sidobord eller soffbord som kan fungera som nattduksbord när bäddsoffan ska agera säng. Dekorera gärna bordet med stilleben, snittblommor, coffee table-böcker eller ljuslyktor för att göra det fint och hemtrevligt. Det är även perfekt att inreda med gröna växter som kan ge rummet liv. Om du vill använda rummet som kontor också är det bra att försöka inreda rummet på ett sätt så det blir en bra dynamik i rummet med ett skrivbord och en bäddsoffa eller säng. Fundera innan vad mer du ska använda gästrummet till och möblera efter det.

Maxa utrymmet

I ett gästrum är det mysigt att inreda med olika textilier för att göra det ombonat. Häng upp fina gardiner, använd plädar och fina sängkläder som du bäddar lager på lager. Det är även en bra idé att nyttja ytan i ett gästrum till max. Du kan ställa in en byrå i rummet eller sätta in garderober för att kunna förvara saker som du inte använder till vardags.