Därför ska du inreda med mer mönster

Med mönster går det att skapa en livfull och personlig inredning. Genom att addera mönster kan du uppnå en riktig wow-effekt i hemmet. För att enkelt kunna förändra hemmet efter humör är det perfekt att använda mönstrade inredningsdetaljer av olika slag.

Mönster i inredningen fångar ögat och skapar ett mycket mer personligt hem. Det är perfekt att inreda med gardiner med mönstrat tyg om du vill åstadkomma underverk. Gardiner är en viktig detalj som bidrar mycket till helhetsintrycket för rummet. Gardiner bidrar även med att ge rummet sin karaktär. När du beställer gardinerna är det viktigt att du har en tanke om vilken stil du vill ha och vilken känsla du vill ge rummet som gardinerna ska sättas upp i. Sedan kan du mixa och matcha gardinerna med andra mönster.

Mönster kan förvandla ett rum

Det bästa med att välja gardiner och andra inredningsdetaljer med mönster är att du kan enkelt byta ut dem om du tröttnar eller vill uppdatera inredningen lite. Det finns ett stort urval när det gäller mönster och det är möjligt att tolka det på ett mycket personligt sätt i inredningen. När du väljer rätt mönstrade detaljer lyfts rummet till en ny nivå. Ett tips är att matcha dina mönstrade gardiner med kuddöverdrag som också är mönstrade. För att få ett lugnt intryck i rummet kan du låta mönstren ha en genomgående färgskala i inredningen. Om du vill ha en somrig känsla är blommigt perfekt. Blommiga gardiner och kuddöverdrag ger även en romantisk känsla.

Gammal och ny inredning balanserar upp varandra

Förutom mönster kan du blanda gammal och ny inredning för att skapa en unik look. Att inreda med loppisfynd kan balansera upp nya moderna saker på ett snyggt sätt. Dessutom är loppisfynd både billigt och inget som alla andra har.