Blanda gammalt och nytt

Idag är inredning mer populärt än kanske någonsin tidigare. Inte nog med att vi idag lägger en större vikt vid hur det ser ut i våra hem, vi är dessutom beredda att betala mer för både möbler och konst och vi har heller inga problem att renovera och inreda på egen hand. I och med alla inredningsprogram som de senaste åren har tagit över tv-tablån så är det inte konstigt att vi är mer inspirerade och kunniga när det kommer till just inredning och renovering. Även om IKEA fortfarande har en självklar plats i de flesta svenska hem så ligger den största fokusen idag på designmöbler, antikföremål och unika fynd.

Många föredrar att blanda gammalt med nytt för att skapa en egen stil. En egen stil som dock allt fler verkar ha. Det är idag väldigt vanligt att man blandar billiga fynd från loppmarknaden med en dyr designfåtölj och en enkel IKEA-soffa. Idag är i princip allt tillåtet när det kommer till just inredning och ingen kombination är egentligen fel.

Ett tips på något som också är mycket populärt idag är att köpa gamla vackra möbler, oavsett om de är slitna och har avskavd färg, och sedan slipa, måla om, byta klädsel etcetera. Att restaurera och renovera gamla möbler är både roligt, billigt och kreativt. I filmen nedan får ni tips vad man ska tänka på när man målar om möbler.