Duka upp till fest

Att satsa på en fin dukning, såväl till vardags som till fest är nu hetare än någonsin. I HD presenterades det heta dukningsmodet såhär:

Blommor i minivaser som blickfång, levande ljus och pyssliga servettringar. Ett vackert dukat bord höjer helhetsupplevelsen och får gästerna att känna sig utvalda och särskilt välkomna. Det går trender i mode, heminredning och mat. Men det är inte bara vad som finns på tallriken som spelar in, utan också hur bordet är dukat. Just nu är det trendigare än någonsin att duka fint, både till festliga bjudningar och till vardagens enklare måltider.

Välj bland stilarna. Färgstarkt med en sprallig mix av klara färger; lila, gult, rosa, turkos och lime. Shabby chic med vit dominans, fattigmanssilver, loppisfynd och material från naturen.

Läs hela artikeln här.

Blanda gammalt och nyttFestlig dukning

När du ska duka upp och göra lite extra fint inför en festlig tillställning så finns det inget som säger att allting som du ställer fram på bordet måste vara nytt. Det kan istället bli snyggare och få en större charm om du blandar nytt med gammal. Du kan exempelvis beställa hem nya Gensebestick från Levhemma.se som du sedan placerar ut på bordet bredvid ett par charmiga, äldre tallrikar som du hittat på loppis.

Oftast är det kombinationen av nytt och gammal som kan göra din dukning extra unik. Dessutom blir helhetsintrycket roligare för ögat och det skadar inte att lägga in lite andra roliga saker på matbordet. Varför inte passa på och dekorera med någon kul glasfigur eller några vackra saker som du hittat i skogen. Det är din fantasi som sätter gränserna!