Golvrenovering för värdeökning

Ditt hus eller din lägenhet kan vara i nyrenoverat toppskick men om du försummar dina golv så har du missat ett mycket viktigt moment. Det behövs relativt lite för att få till stånd en värdeökning på din bostad, och ibland räcker det faktiskt med att lägga nytt golv, alternativt slipa det befintliga. Det kan du göra själv eller ta hjälp av hantverkare, vilket ofta ger ett vackrare golv i slutändan.

Parkett, plattor eller klickgolv, oavsett vilken typ av golv som lockar så finns det hjälp att få. Parkett brukar vara extra populärt och vilken firma är då bättre än Parkett Design JE som hjälper dig genom hela processen. Dina golv blir som nya och du kan förvänta dig ett attraktivt värde på din bostad.

Viktigt med golvslipning

Oavsett om du anlitar proffs eller ger dig på grovjobbet som slipning innebär på egen hand, så är det ett förhållandevis billigt sätt att få en värdeökning. Det tar inte många dagar och kostar inte heller en hutlös summa pengar, eftersom du också får ROT-avdraget godkänt. Dessutom kan det vara värt att veta att golv mår bra av att slipas. Trä är ett levande material som behöver kontinuerligt underhåll och en golvslipning är som att skicka iväg det på en SPA-behandling. Du bör ge ditt golv en slipning minst var 12:e – 20:e år, beroende på hur mycket det används. Tänk även på att undvika dålig behandling av dina golv mellan slipningarna.

Så går en golvslipning till

Först måste du röja i rummet och täcka väggar och annat med plast. Sedan slipas golvet med en slipmaskin och detta moment bör utföras av hantverkare eftersom träet kan vara i ett speciellt mönster eller träslag som behöver extra varsamhet. När slipning är klar, vilket brukar ta max 2 dagar, är det dags för lackning. Använd vattenbaserade lacker då de gamla lackerna numera är förbjudna. Här är det oerhört viktigt att du tar hjälp av kunnig personal eftersom fel golvlack kan få en förödande effekt på dina vackra, nyslipade golv. Ta till exempel inte en hård lack till furu och mjukare träslag, då det kan krackelera. När sedan momenten är klara är det bara att andas in den fräscha doften och fortsätta gå över dina uppfräschade golv igen.