Gör egen relaxavdelning utomhus

Det är många som skulle behöva mer rofylldhet, stretching och sköna timmar i en varm bubbelpool hemma i sin trädgård. Du kan göra din egen relaxavdelning för avkoppling och nedstressning med badtunna och plats för njutning.

Eget spa i trädgården

Vill du likt många andra ha ett helt eget hemmaspa? Kanske i trädgården? Då är en badtunna från https://svenskabadtunnor.se/ och en skön terrass med rum för yoga och avkoppling helt rätt väg att gå. Vilka är de vanligaste orsakerna till stress och varför är yoga så himla bra?

Få inspiration till flera lyxiga hemma-span i denna artikel från Sköna Hem.

De vanligaste orsakerna till stress

I en artikel i Svenska Dagbladet går det att läsa om hur en psykolog menar att de allra vanligaste anledningarna till att vi känner oss stressade är att man själv inte sätter några gränser – samtidigt som man har alldeles för många bollar i luften. Det kan i värsta fall leda till psykisk ohälsa och sjukskrivning. Stress bottnar först och främst i en tanke om att man inte räcker till, det kan vara i allt från jobbet till hemma med din partner, i dejtningvärlden, hur du ser ut och i relationer till vänner. Det är väldigt viktigt att prata om hur du känner om detta är något du upplever. Det är också viktigt att gå till sig själv och varva ner, med träning och avkoppling.

Därför är yoga så bra

De senaste åren har varit en rejäl yoga-boom. Det är för att träningsformen förbättrar så mycket. Både i hur du hanterar stress och hur du mår i kroppen rent fysiskt. Träningen ökar din flexibilitet och muskelmassa, din hållning stärks eftersom du aktiverar den djupa magmuskeln, och du får en ökad fettförbränning och håller hjärtat friskt. Mer än så får du ett inre lugn med yoga, och det gör att det är den perfekta träningen att använda för att stressa ner kroppen inifrån. Inte bara stressnivåerna sänks utan även blodtrycket enligt nya studier. Mer om vad för positiva effekter yoga har på dig och din kropp, din hjärna och ditt sinne – går det att läsa om i denna artikel i Topphälsa.