Imponerande autografsamling i antikrundan

I ett nyligen sänt avsnitt av populära TV-programmet Antikrundan, där folk i olika städer får komma in och få sina saker värderade, kom en ung kvinna in med ett makalöst fynd. En Autografsamling som rörde experten till tårar. 

Vi har skrivit om att inreda hemmet antikt, något som är populärare än någonsin. Nu ska det handla om det men i form av fynd på Antikrundan. I TV-programmet är vi vana att se föremål som inte värderas till speciellt mycket och ibland dyker dyrgriparna upp. I detta avsnitt häpnades man inte bara över värdet på autografsamlingen, utan också dess omfattning.

Fynd med 2000 namnteckningar

I programmet anländer en ung flicka till inspelningen med en autografsamling som är hennes farfars. Denna bestod av 2000 olika namnteckningar med en varierad och imponerande bredd. Det var nämligen autografer från Picasso och Justin Bieber bland annat.

”Vi är glada att få in en och annan autograf då och då. Vi har haft Jimi Hendrix, Beatles och Rolling Stones. Ofta kommer folk med en eller två, men du invaderar hela Antikrundan. Vi har fått bygga ett helt slott av tusentals autografer, säger dokumentexperten Torgny Schunnesson till den unga kvinnan”, enligt en artikel i Expressen.

Farfar började samla i början av 1900-talet

Vad som var startskottet för denna fina samling var att kvinnans farfar började samla autografer i 1900-talets början. Den unga kvinnan berättar att farfadern och en släkting började med att skicka brev till kända personer och bad om autografer. Det ligger mycket arbete bakom samlingen som nu innehåller namn på storheter som bland annat Winston Churchill, Carl Larsson, Astrid Lindgren, John F Kennedy och Tove Jansson. Samlingen gör experten mycket rörd och samlingen värderas till omkring 300 000 kronor.