Inred med sammetsgardiner

Med textilier kan ett ekande hem bli skönt behagligt och dessutom minska ljuden utifrån. Det är även så att mycket tyg i form av gardiner, kuddar, mattor och dukar gör att bostaden blir mer ombonad och mysig.

Visste du att textilier, som gardiner i tjocka tyger och mattor, ger ett tystare hem? Med sammetsgardiner som du hittar här https://www.nolhagahem.se/sv/articles/98/sammetsgardiner, kommer du en bra bit påväg mot ett tystare och skönare sovrum.

Tystare hemma med rätt gardiner och mattor

sammet gardinI Göteborgs-Posten går det att läsa om tips som banar väg för ett tystare hem, just med rätt val av textilier. Om du är trött på högljudda grannar, stampande i trapphuset, ljud utifrån och inte minst inifrån den egna lägenheten – är det smart att ljuddämpa så mycket som möjligt. Det ger inomhusmiljön ett behagligt lugn.

Med gardiner i tjocka tyger, gärna med specialtillverkade ljuddämpande tyger längst bak på en skena, bakom de vanliga gardinerna, blir det tystare i rummet. Oavsett om det är ett sovrum, gästrum, vardagsrum eller ett kök. Med kuddar i soffa och säng, plädar och tjocka mattor blir ljuden mycket mer dämpade. Det är med andra ord inte svårare än så. Med rätt mattor på golv låter heller inte fotsteg lika högt. Att lägga ut mattor över golven och låta de täcka nästan hela ytan gör susen, både för att dämpa dina egna ljud men även grannarnas, faktiskt både ljuden från undre och övre grannen. Med ljudisoleringsfilt under hela mattan försvinner ännu mer ljud. Väl värt att prova om du är lättstörd eller bara vill ha det lugnt och skönt runt om dig.

Få bort ljud i kök med dukar, mattor och klädda stolar

För att få bort ljud i kök kan en bordsfilt läggas under köksduken på bordet, det minskar skramlandet av glas och porslin. Även tavlor med ljuddämpande tyg baktill, så kallat kviltvadd, suger upp ljud från omgivningen. Klä stolarna och ha en tjock matta under köksbordet för att minska ljudet av stolarnas in och utdragning vid frukost, lunch, fika och middag.

Mer tips på hur du inreder med tyger, inte bara för att få det tyst men framförallt för att skapa ett vackert, ombonat hem, går det att läsa om här och här.