Inredningstrender 2016

Att 2015 års trend kantats av det antika i kombination med det moderna och personliga fortsätter även nu in på år 2016 med några förändringar – nu ska vi även lägga fokus på lyx och miljötänk.

Antik inredningInredning med canvastavlor i murriga färger, målade väggar och trädetaljer i hela hemmet där kuddar och mönstrade plädar löser av varandra, så har våra hem sett ut under större delen av fjolåret. Men framåt hösten växlade modet riktning och vi gick allt närmre en trend som håller i sig även in på år 2016. Nu är det nämligen inredning med influenser från 1070-talet som gäller i kombination med ett starkt miljötänk, skriver modemagasinet Elledecoration som även tipsar om hur konsten kommer ta mer plats – både i modern tappning som vi designar själva och beställer hem eller så ropar vi hem tavlorna på auktion. Men mest talande för inredningstrenden kommer dock bli dess färger och mode tonen för året kommer bli blått. Det menar Expressens inredningsexperter som menar att havet och dess färgglada fiskar kommer att fortsätta inspirera oss i våra hem med korallmotiv och vattenfärgskänsla på såväl våra kuddar som på vårt porslin.

Glöm inte lyxen

En annan trend vi inte blir av med från fjolåret är inredningsdetaljernas material i mässing, guld och koppar som följer med även nu 2016, om än något upptrissat. Lyx är nämligen ett av ledorden för årets inredningstrender, och lyx är precis vad man själv gör det till. Till exempel skriver tidningen Vi i villa om hur trenden i år också är lite utav en anti-trend-trend där miljöfokus och ett öga för återvinning och återanvändning av gamla prylar står högt i kurs. Med andra ord är DIY (Do It Yourself eller Gör Det Själv) trenden fortfarande het eftersom den gör det möjligt att hitta nya användningsområden för våra befintliga inredningsdetaljer eller hjälper oss att skapa ny inredning av något gammalt.

Trender år 2016 att minnas:

  • Färg: Blått.
  • Material: Trä och metall.
  • DIY: Gör det själv, skapa din egen design.
  • Miljö: Återanvändning, återbruk och miljövänligt.