Klimatsmart inredning – helt rätt i år

Är det dags att renovera köket? Trenderna just nu när det kommer till snygga kökstrender är på många sätt tidlösa. De hållbara valen gällande material håller i sig liksom inredning som utgår från ett klimatsmart fokus. Här kommer några bra tips som förvandlar köket till en trendig, praktisk och miljöriktig plats i hemmet!

Hållbarhet på bänkskivan?

2019 är ett år då de naturliga materialen på allvar spelar en roll när det handlar om inredning. Tillverkarna fokuserar på att ta fram produkter och lösningar som anammar det hållbara tänket på flera plan. Ett kök med en stilfull bänkskiva kvarts är ett utmärkt val eftersom materialet håller länge. Kvartsmaterialets hållbarhet gäller även för utseendet och kvaliteten, vilket innebär en tålig köksyta som ger köket en snygg stil. Kvarts består av mald natursten och så kallat bindemedel – en perfekt kombination för att säkerställa ett långlivat kök. Värt att nämna är att den här sortens material är lätt att underhålla, vilket är A och O när det kommer till arbetsytor i köket. En praktisk bänk är ett måste i vardagen. Har den dessutom ett stiligt utseende som andas natur och sten, blir köket riktigt trendigt.

Att återvända material och tänka klimatsmart inom inredning är också en påtaglig trend just nu. Retroprylar kan gärna adderas till hemmet. Samtidigt är uttrycket ”en in – en ut” extra viktigt, men istället för att kasta bort saker finns det mer hållbara lösningar. Köps en ny vas till köket kan helt enkelt något annat köksporslin lämnas eller säljas på loppis.

Jordnära och påminnelse om naturen

Att mycket handlar om klimat och miljö just nu är ett faktum. Positiva vindar viner inom inredningsvärlden när det kommer till tillverkning och trender. Åtminstone när det gäller synen på miljö och klimat. Allt fler tenderar att välja miljöriktiga val till hemmet; plasten byts ut mot träslag och tillverkningsprocesser är viktiga beslutsunderlag. Att välja varma färgtoner i köket är helt rätt just nu. En kombination av jordiga toner ger en skön harmoni i köksmiljön. För att ge lite kontrast till det hela kan någon enstaka dekoration bryta det jordnära. Svart är en trendig färg att inreda med på vissa utmärkande platser. I ett kök med jordiga toner på golv och väggar gör sig exempelvis ett svart träbord kanon.