Handla antikt – en investering

När det kommer till att handla saker som är antika gäller det att ha en viss kännedom och att inte göra förhastade beslut. Ibland kan det även vara lönsamt att ta ett snabblån för att snabbt få pengarna till sitt fynd.

Antika saker som kan vara en del av stora och dyra samlingar växer inte på träd och kan heller inte som H&Ms kollektioner göras i stora upplagor eller som en bok tryckas om när den är köpt. Nej, och det är det som är det vackra. Ofta när man i alldagligt tal talar om att handla antikt så är det mest prat om föremål som har en historia och man tänker inte precis på att det måsta vara över hundra år gammalt – och som ursprungligen kommer från antiken eller under renässansen. Förut hade man en gräns på hundra år som ett föremål var tvunget att komma upp i för att få ett stort värde. Nu när det finns många häftiga föremål från 30- och 50-talet är man inte längre lika hård med den gränsen. När det kommer till att handla antika föremål så anser många att det är ett sätt att inflationssäkra sin förmögenhet då det ofta brukar vara så att ett föremål allt behåller sitt värde eller ökar. Därav kan det vara en god investering och ett klokt val att låna till sig pengar om man vid tillfället inte har råd.

Varför ett smslån kan vara bra

Det är aldrig bra att ta ett lån, oavsett vilken typ av lån det är, om du känner på dig att du kommer försätta dig i en mindre bra situation som det kan vara jobbigt att ta sig ur. Ett lån är något man ska se på med respekt, då det handlar om pengar – oavsett lånebelopp. Men, känner du att du kommer kunna betala tillbaka ditt snabblån snabbt och att detta är en chans du bara inte får missa är det en bra lösning som du med största sannolikhet inte kommer att ångra. Tänk om det blir så i framtiden att det du köpt blir dubbelt så värdefullt, eller att du känner njutning varje gång du ser föremålen. Ja, du känner efter själv om det är en bra eller dålig idé att ta ett lån och att slå klubban i bordet. Med tanke på att det blir hårdare när det kommer till låneföretagen betyder det att det ger dig en större trygghet.

Kamma hem fynden

Här kommer du få någrpå hur du kamma hem fynden vid en budgivning.

  • Det är alltid bra om du i förväg bestämmer ett maxpris du kan tänka dig att betala. Detta då föremålen nästan alltid stiger och det är lätt att bli blind och buda över sina tillgångar. Självklart kan man alltid tänja lite om det är något man verkligen vill ha och känner skulle vara en bra affär.
  • Se hur föremålen kommer passa in i din bostad så du gör ett korrekt köp.
  • Tänk långsiktigt om du ska fynda och sedan sälja: vad är det som kan tänkas stiga i pris i framtiden och vara populärt?

 

Förutom de traditionella dräkter, har korta bröllopsklänningar 2016 fick mer och mer populärt bland ungdomar, eftersom de kommer att göra dig mer spännande och levande, låt världen benet linje. 2016 strand bröllop ett bra val Kort brudklänning!