Loppis slutade i bråk om fynd

Nog kan det kännas som att det antika är exakt vad vet är: gammalt och tråkigt, speciellt om en ser på Antikrundan då det mest samlas trötta tanter och gubbar som vill sälja sitt porslin. Men det kan vara rätt action-fyllt på vissa loppmarknader, nu senast vart det fyndbråk på loppis – så pass att en 70-åring fick glasögonen knäckta.

423157-painful-headacheDet var i Staffanstorp som händelsen uppdagades då en telefon som var till salu fick två spekulanter att ryta ihop. Det hela slutade så pass illa att en polisanmälan om ofredandes gjorde.

De två männen, som båda var omkring 70 år, tyckte att telefonen var ett riktigt fynd men de lyckades inte enas om vem som skulle få köpa telefonen. Enligt den polisanmälan som gjordes efter bråket ska ena mannen ha blivit så pass arg att han spottade den 70 åriga mannen i ansiktet och därefter knäckte hans glasögon för att senare lämna platsen. Som nuläget ser ut finns det ingen namngiven misstänkt men brottet rubriceras som ofredande och polisen kommer självklart göra sitt yttersta för att lösa brottet. Det som inte heller framgår i polisanmälan är vem som till slut köpte telefonen, eller om den över huvud taget blev köpt.

Bättre att handla online än att slåss

Och nog är det svårt att föreställa sig att det skulle bli så pass upprört enbart på grund av en telefon på en loppis, men samtidigt kan en förstå att man vill köpa den sak man tycker om. Kanske borde någon berätta för dessa äldre män om möjligheterna till bra shopping alternativ online. Det finns nämligen mycket fina saker att inhandla som har exakt samma klassiska antika känsla som om den är inköpt på second-hand, i en antikbutik eller på en loppmarknad. Som exempel kan ni se dessa vackra vitrinskåp: http://confidentliving.se/produkter/mobler/hyllor-forvaring/vitrinskap vilka verkligen visar på möjligheterna till shopping online.

Självklart kan du dock inte få ut den känsla som inges när en besöker en riktig loppmarknad när man handlar online, men det kanske kan vara ett bra komplement. Är du nyfiken på vilka loppmarknader som har bra möbler och utbud denna sommar? Här har man listat 333 loppisar att besöka.

Inredning 2016

För dig som vill inreda snyggt 2016 är loppmarknader 3091291-interior-fritidshusett mycket bra alternativ. Det personliga som du kan få fram när du väljer loppis eller second hand är svårt att nå annars, även om det självklart går. Vad du bör ha i åtanke när du väljer din inredningsstil för 2016 är att även är snyggt att bland det nya med det gamla, så välj en begagnad pryl tillsammans med en ny. Ett tips är ju då att välja en ny soffa snarare än en gammal, medan du kan köpa en gammal lampa eller inredningsdetalj. Kom också ihåg: ingen inredning är värd att slåss för, oavsett om du är 70 år eller yngre. Det finns alltid liknande produkter att handla på nätet.