Många antika prylar man vill handla

Alla har inte råd att köpa saker man verkligen vill köpa. Vissa har bara pengar så att det räcker för det allra nödvändigaste: mat, hyra, kläder, räkningar och till en viss mån också transportkostnader, men inget annat. Det finns dock vissa lösningar på problemet och det är att sälja saker på en loppis, som ett första steg. Har man gamla prylar som man inte har någon indirekt användning av kan man helt enkelt försöka att sälja dem så att man får råd att handla något man vill ha, som ett antikt föremål. Men man kan också försöka att sälja smycken och andra guldföremål i någon sådan butik, eftersom guld kan vara mycket värt idag.

– Loppisar är något som jag gillar, dels är det skönt att få rensa ur källaren lite grand, dels kan det vara kul att få ut någon krona för det. Men framför allt tycker jag att loppisar är en social grej där man får träffa en massa roligt folk, säger han.

Lätt att sälja guld

Det är inte svårt att göra sig av med sina guldföremål. Enklast är att gå in på http://www.smsguld.se/ och göra en beställning där. Man gör helt sonika så att man skickar in sina många guldföremål till det företaget först. När företaget får in dessa guldföremål vägs de samman och man mäter hur mycket pengar det guldet är värt. Det kan då röra sig om olika summor beroende på hur mycket guld man skickar in till guldfirman. Därför får man också räkna med att få ut en viss summa för det beloppet. Utifrån det pengavärdet får man sedan bestämma sig om man vill sälja eller inte och i så fall får man pengar för det hela, vid en försäljning, eller guldföremålen tillbaka igen, om försäljningen inte äger rum. Notera att guldpriset är rörligt, dvs. precis som med valuta- och oljepriser stiger och sjunker det hela tiden beroende på världsmarknadspriset. Finns det mycket blir det billigare medan om det finns lite blir det dyrare.