Med känsla för vackra föremål

Att gå på loppmarknader och antikaffärer är något som aldrig blir tråkigt eller uttjatat. Något positivt med detta nöje är att det går precis lika bra att utöva oavsett årstid. Under sommaren finns det massvis med bra loppmarknader över hela landet och många antik- och vintage-intresserade åker i princip landet runt för att inte missa några spännande föremål.

Långt in på hösten fortsätter loppmarknaderna att ploppa upp här och där runt om i landet, och resten av världen också såklart. På vintern kan man istället strosa runt i alla underbara antikbutiker, second hand-affärer och vintage-butiker för att hitta sina originella fynd. Några populära antikaffärer i Stockholm är:

•    Antikmagasinet
•    Lars Brobergs Antikhandel
•    Thunér Antikhandel
•    B & L Wahlström

Antikföremål är ofta väldigt dyra och det gäller självklart därför att vara försiktig och vårda sina ting väl. Att klämma in dem i ett stökigt hem där de varken får rätt uppmärksamhet eller omtanke är självklart inte rätt sätt. För att konst, antikviteter och andra vackra saker ska göra sig bäst är det bra att ha ett ganska minimalistiskt hem i övrigt så att de vackra föremålen verkligen syns tydligt. Har man råd med antika föremål har man antagligen dessutom råd med regelbunden städhjälp. Uppsalastädpartner.se är en mycket pålitlig och populär städfirma som är vana att ta hand om värdefulla saker.