Rätt strömbrytare till slott och herrgård

Vad finns det att tänka på vid renovering av äldre byggnader och gamla lägenheter? Bland annat att renoveringen måste ske varsamt och att karaktären ska få vara kvar i bostaden. Med rätt inredningsdetaljer , som strömbrytare i klassisk design, lyckas du.

Renoverar du ett sekelskifteshus, ett slott eller kanske en kulturbyggnad inne i staden? Då är det viktigt att tänka på alla detaljer, både stora till små. Med Renova Strömbrytare kan du fixa så att alla strömställare är i toppskick vad gäller funktion, och samtidigt bibehålla det klassiska utseende hos äldre brytare.

Renovering av slott

Källa: Elkatalogen
Källa: Elkatalogen

En familj som renoverat ett slott går det att läsa om här. Det är familjen Lätt som i TV4 har renoverat det förfallna Hägerstad Slott, för att forma sitt drömhem. Slottet var verkligen förfallet vid köp, med fuktskador, eld- och rökskador från en tidigare brand, det var dessutom rivningshotat. Men så köptes det av en familj som egentligen bodde i Miami och en stor renovering påbörjades. Här går det att prata om hur inredningsdetaljer är riktigt viktiga, som rätt strömbrytare för att få till den rätta stilen.

Hägerdal Slott är från slutet av 1800-talet, det stod klart 1870 och är ritat av arkitekten Helgo Zettervall, åt en direktör med hustru. Det är på närmare 900 kvadratmeter boyta, baserade på två plan och källare samt vindsvåning. Och det var ett gigantiskt renoveringsobjekt vid köpet, ett köp som landade på 4,3 miljoner kronor.

Även här, i tidningen Femina, går det att läsa om familjen Lätt och deras drömprojekt med slottet som behöver sig en rejäl upprustning för att bli både beboeligt och hemtrevligt igen.

En herrgård behöver sina inredningsdetaljer

Även en renovering av en gammal herrgård behöver rätt detaljer för att få tillbaka delar av din originalkänsla och karaktär. En sådan herrgård går det att läsa om i Residence.  Det är närmare bestämt Björksättra Herrgård som byggdes i mitten av 1800-talet med torn, portaler och balkonger, intill sjön i Orlångens naturreservat i Huddinge. Utgångspriset ligger på 4 995 000 och trots det urusla skicket på det förfallna huset är intresset enligt mäklare enormt. Många vill verkligen förvandla mangårdsbyggnaden med sina stora (trasiga) fönster till ett drömhem. Men att tänka på är att huset är särskilt värdefullt av kulturhistoriska värden, så det går inte att renovera hur som helst, särskilt inte när det kommer till exteriören. Det kan vara svårt att få bygglov för utbyggnader eller förändringar på utsidan med andra ord. Kika in i den vackra herrgården här.