Undvik och förebygg inbrott

Vill du slippa utsättas för ett inbrott i ditt hem? Så klart, ingen vill ha ovälkomna gäster. Men vad är då de bästa tipsen polis och andra experter har att ge?

Först och främst, med Prodoors säkerhetsdörrar kommer du lång väg, inte minst om du bor i ett lägenhetshus. En sådan dörr är svårt att bryta upp och skyddar dig dessutom mot eld och brandrök. Men vad mer behöver du tänka på för att slippa få inbrott i hemmet?

Förebygg inbrott i hemmet med Polisens tips

Polisen vet förmodligen bäst när det kommer till inbrott och förebyggande av detta. På deras hemsida går det att läsa följande tips på hur du ser till att göra det svårt för tjuven att ta sig in:

  • Lås ytterdörren även om du är hemma. Handväskor, plånböcker och nycklar i hallen är ett lätt byte för tjuvar.
  • Ha bra lås. Det finns produkter för både fönster och dörrar som försvårar inbrott.
  • Förstärk fönster och altan- och balkongdörrar.
  • Ha inte skymmande växter nära altandörr och fönster.
  • Ha gärna utomhusbelysning som tänds med rörelsevakt, särskilt vid dörrar.
  • Ha trädgårdsredskap och verktyg inomhus så att tjuven inte kan använda dem.
  • Ha stegar inomhus eller fastlåsa, så de inte kan användas för att nå olåsta eller öppna fönster.

Källa: Polisen.se

Fler smarta råd från de som får lösa alla inbrott (alltså polisen) är att alltid meddela grannar när du är på resa och inte hemma en längre tid, att be någon ta hand om din post så att brevlådan inte blir överfull, liksom att undvika att tala om på sociala medier när du är bortrest.

Tänk mer som en tjuv

Fler råd för att slippa inbrott är att sätta sig in i huvudet på en tjuv, och våga tänka i samma banor. Hur skulle du ta dig in i hemmet om du vore en tjuv? Hur lätt är låsen att bryta upp? Finns det larm eller en vakthund som kan stoppa dig? Vad finns det för flyktvägar och finns det möjlighet att jobba ostört? Finns det någon vinstmöjlighet att göra med det som du har hemma – och hur lätt är det att sälja dina värdesaker. Se även till att inte ha plånbok och annat av vikt i hallen, där tjuven ofta tar sig in först och letar. Mer om hur du ska undvika inbrott kan du läsa om här.