Bli grym på andrahandsmarknaden

LoppmarknadDen som inte säger att det är en konst att fynda ljuger, för det är det. Det handlar om tajming och att låta sitt shoppande ta tid.

Och det härliga är att vem som helst kan bli en vinnare när det kommer till att bli grym på andrahandsmarknaden. Dock är det bra att du tänker på en rad olika saker innan du sätter igång att leta. Och vi delar självfallet med oss av de bästa tipsen.

Fem bra tips

  • Först och främst gäller det att ha en plan. Att fara ut i mängder av spännande små och stora butiker är fantastiskt roligt och underhållande, men det kan lätt leda till att du blir förvirrad och att du, då priserna ofta är billiga, köper hem fel saker som du egentligen inte behöver. Att då ha en plan med vad du behöver hjälper otroligt mycket. Du får en helt annan syn på de saker som finns i butikerna och ditt öga blir mer kritiskt. Så, bara för att du skriver ner något betyder inte det att du måste köpa just det, men du kommer gå in i butiken med en annan syn och om du ser något annat så kommer du att överväga det på ett helt annat sätt.
  • Ta på dig dina shoppingögon när du befinner dig i mindre städer då dessa priser är mer humana än vad de är i storstäderna. Detta då det blivit otroligt populärt att handla secondhand. Det vet butikerna och kan därav ha samma priser som om du skulle handla saker av nypris. Dock kan du aldrig få med själen i en pryl om den är nyköpt.
  • Nätet är en bra punkt att utgå från för att finna nya gamla saker till din lägenhet och till din garderob. Nästan alla har fått upp ögonen för bytessajter vilket gör att det finns ett både stort och bra utbud.
  • När du går in i en butik är det lätt att bli alldeles exalterad över allt som möter dig. Istället för att hoppa på alla sakerna så ta ett varv och scanna av läget och få en uppfattning om allt som finns. Sedan, kan du ta det lugnt och gå in i din egen värld.
  • Se det du köper i en större helhet: skulle du kunna matcha plagget med det du har hemma och skulle din pryl få en fin plats i hemmet, ja, då är det bara att slå till och du har gjort ett kap.

Vill du ha mer tips så läs gärna hur du på bästa sätt kan blanda gammalt och nytt!