Fördelarna med sammetsgardin

Sammetsgardiner är trendiga gardiner, som skapar ett lyxigt rum och skapar trevliga ljudklimat och kan utestänga ljus. Perfekt för sovrum eller rum som du vill skapa en mysig känsla i.

Under de senaste åren har allt fler inredningsforum, bloggar och Instagram-sidor bevisat att inredning är så mycket mer än endast möbler och lite dekorationer. På de senaste åren har gardiner blivit allt viktigare och central, från att ha varit en lite bortglömd detalj i hemmet. Det som lyfte gardinerna från att vara bortglömd var en helt vanlig sammetsgardin , en vacker gardin med lyster och lyxkänsla. Sammetsgardinen nästan revolterade inredningsvärlden, då den här inredningsprylen kan skapa en fantastisk atmosfär i ett rum och är dessutom praktisk.

Trendig med hotellkänsla

Sammetsgardinen är en mycket trendig inredningsdetalj som gör att rum får samma lyxiga känsla som ett hotellrum. På hotell används sammetsgardiner för att skapa exklusivitet och det är förekommande att gardinstången fästs i taket, för att det har en funktion av att förstora rummet. Att den här typen av gardin har blivit allt mer populär är inte förvånande, då den skapar en lyxig hotellkänsla som många längtar efter att få ha i sitt hem.

Skapar trevligt ljudklimat

Utöver att gardinen har en mycket vacker lyster och förhöjer känslan av exklusivitet i ett rum, så är sammet ett tjock och tätt vävt tyg. Att tyget är kompakt och tjock innebär därmed att sammetsgardinen får fler funktioner än att endast vara visuellt vackert, då det tjocka tyget verkar ljudabsorberande. Istället tillför tyget i gardinerna en dovare ljudvolym till rummet och tar bort oönskade ljud för att skapa ett trevligt ljudklimat. Sammetsgardiner passar därför extra bra i sovrum, då tygets egenskaper gör att ljus kan utestängas och dämpar ljud. Därför kan gardinerna användas istället för rullgardin eller persienner för den som vill ha ett mörkt, trivsamt och trendigt sovrum.