Renovering i badrummet

Vad är viktigt att tänka på när man renoverar i badrum? Innan du börjar bryta upp kaklet och flytta om badkaret – ta hjälp av hantverkare. Badrummet är ett säkerhetsklassat område och här är det bra om du tar hjälp av proffs. Dessutom, med handen på hjärtat, blir det snyggare om du låter någon med erfarenhet och koll göra det åt dig.

Titt som tätt får vi alla ett sånt där kall. Kanske är det något vi omedvetet bunkrar, den här viljan att renovera och få det riktigt stiligt och fräscht hemma. Ibland kan känslan komma av att man besöker en kompis som precis har renoverat eller går in på Aquabygg och ser deras riktigt professionella renoveringar. Det kliar… Så vad ska man då tänka på? För det första är badrummet ett känsligt utrymme som kräver fackmän för att det allt ska utföras korrekt. Det finns både risk för mögel och fuktskador i badrummet, men också att elen blir feldragen eller att duschen står för nära ett uttag eller elapparatur.

Badrummet ska vara en fräsch plats

Ja, det säger ju sig själv. Det är i badrummet vi sköter vår hygien. Men med det sagt så är det också en plats för återkoppling, värme och omhändertagande. Det är viktigt att badrummet är hygieniskt och byggt enligt alla branschens säkerhetsregler. Därför är det viktigt att du inte själv kavlar upp ärmarna och sätter igång att renovera själv. Du behöver ha koll på hur du drar elektricitet och annat på rätt sätt.

Nummer två: du behöver ha koll på de senaste trenderna! En del av oss tycker att det här är den absolut roligaste biten, medan andra känner sig vilse och nervösa. För lite inspiration kan man bland annat spana hem Sköna hems sida och se vad de menar är årets trender inom badrumsrenovering. Vad sägs om ”salt och peppar”-trenden i badrum? In i artikeln och läs vad de menar! Vi som kanske uppskattar lantliga miljöer kan också plocka upp lite inspiration i den här artikeln i Expressen. Ja och så sist men inte minst, kakel! En riktigt het trend: både vitt heltäckande kakel och mönstrat kakel i olika färger.